Ontevredenheid bij marktkraamhouders vanwege gesloten Centrale Markt Paramaribo

0
395

De Minister van Volkgezondheid, Dhr A. Ramadhin heeft bekendgemaakt via Dagblad Suriname dat de Centrale Markt van Paramaribo gesloten moet worden omdat de protocollen voor covid-19 ontbreken. Grote winkelpanden en andere markten zijn normaal open omdat daar wel covid regels gehanteerd worden. De marktkraamhouders van de Centrale Markt zijn het ten zeerste oneens met het besluit van de Minister omdat hij  volgens hun verkeerd is ingelicht en de protocollen wel gehanteerd worden. 

De Minister van Volksgezondheid heeft volgens de berichtgeving in Dagblad Suriname het volgende aangegeven:

  • Dat de markten locaties zijn waar de covid-protocollen nageleefd moeten worden.
  • Bij de Centrale Markt ontbreken deze regels zoals: Sanitizers, monkaptoezicht en in- en uitlooproutes en scheding tussen kopers en verkopers.
  • Zonder toepassing van deze protocollen ontstaan er ongewenste situaties en is de kans op besmettingen groot.

Dhr CH. Lieuw Choy, de voorzitter van de Belangen Organisatie Centrale Markt Paramaribo, is verbaasd over de bekendmaking van de Minister van Volkgezondheid omdat de markt wel voldoet aan de protocollen en er op toegezien wordt dat deze op de marktplaats nageleefd wordt. De marktkraamhouders en de Belangen Organisatie zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid om zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden sinds het begin van de pandemie.

Dhr CH. Lieuw Choy schreef aan de marktventers op 17 Mei 2021:
“Met alle egards naar de minister die zijn privezaken mag regelen, maar als door verkeerde informatie besluiten genomen worden voor vertrek en wij dan in het donker worden gehouden waarbij 2300 standhouders direkt en duizenden anderen indirekt het brood uit onze mond ontnomen wordt, dan is dat een zeer kwalijke zaak en zou het verlies dat wij standhouders geleden hebben de afgelopen 5 weken vergoed moeten worden. Alle protocollen zijn reeds in place en door het besluit van de minister worden wij ook nog de dood ingejaagd om midden in de chaos op straat waar er geen protocollen nageleefd worden ons waar aan de man te brengen.
Waarom moeten wij eerst 5 weken creperen alvorens de minister aangeeft dat er protocollen in place moeten zijn voordat wij open kunnen gaan. ( Dit terwijl alles er al is en wij dus al 5 weken geleden open konden )?
Waarom na 5 weken?”

Verder wordt gesteld in zijn bericht aan de marktventers:

“Door het gesloten houden van de Centrale markt verkopen de marktkraamhouders hun waren langs de straat. Dit zorgt voor een onhygienische situatie omdat er stof en vuil op de verkoopwaren waait. Rond de marktkramen langs de straat wordt er ook weinig tot helemaal geen aandacht besteed aan de covid protocollen, er onstaan rijen en de marktkramen zijn ook te dicht op elkaar geplaatst. Dit zorgt er nu juist voor dat de kans op corona besmettingen toeneemt.”

Relevante bronnen en weblinks:

1. Minister van Volksgezondheid in Dagblad Suriname

2.Centrale markt gesloten in Dagblad Suriname

3. Dhr CH. Lieuw Choy voorzitter Belangen Organisatie Centrale Markt Paramaribo

Updates of meepraten?

Heeft u nieuwe informatie die kan helpen om dit bericht constructiever te maken? Neem dan contact met ons op via de comments of neem contact op met de ND Redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in